Panasonic Energy
Tepelné čerpadlá Panasonic pre Vás

Tepelné čerpadlá Aquarea vzduch - voda

Panasonic vytvoril nový, inovatívny nízko-energetický systém Aquarea, ktorý vám pomôže vychutnať ideálne teploty a teplú vodu vo vašej domácnosti, a to aj pri extrémnych vonkajších teplotách. Tepelné čerpadlo Aquarea ,ktoré ako zdroj využíva vzduch, zachytáva čerstvý vzduch pre chladenie alebo vyhrievanie miestnosti, aby zabezpečila maximálne pohodlie. Aquarea je doposiaľ čistejší, bezpečnejší, lacnejší a šetrnejší k životnému prostrediu ako alternatívy s využitím zemného plynu, ropy a iných elektrických systémov.

Jedna vonkajšia jednotka, ktorá môže byť posilnená solárnymi panelmi, ohrieva vodu pre domáce použitie a pre radiátory alebo pre vykúrenie podlahy. Tento systém môže byť tiež dodatočne domontovaný do systému ústredného vykurovania na zníženie nákladov na inštaláciu. Je to najviac inovatívna možnosť pre kompletnú rekonštrukciu a pre novostavby.

Využitie rovanko nájde aj v komerčnej sfére.

Panasonic Aquarea

Ako fungujú tepelné čerpadlá Panasonic Aquarea zo zdroja vzduchu?

Tri riešenia Aquarea

Aquarea High Performance01

Aquarea High Performance pre nízkoenergetické domy s výkonom od 3kW do 16 kW

Pre dom s nízkoteplotnými radiátormy alebo podlahovým kurením je vhodným riešením vysoko výkonná Aquarea HP. Toto riešenie môže pracovať ako samostatná jednotka, alebo je možné ho v závislosti na požadavkách zkombinovať s exitujúcim plynovým alebo olejovým vykurovacým systémom. Toto nové riešenie je ideálne pre nízkoenergetické domovy.

Aquarea T-CAP - Výkon od 9 do 16 kW02

Aquarea T-CAP. Výkon od 9 do 16 kW

Ak je najdôležitejším aspektom udržanie menovitých výkonov vykurovania aj pri nízkych teplotách -7 °C alebo až -15 °C, tak zvoľte systém Aquarea T-CAP. Bude tak vždy zaistený dostatočný výkon pre vykurovanie domu bez pomoci externého kotla – aj za extrémne nízkých teplôt. Aquarea T-CAP má vždy vysokú účinnosť a vysoký vykurovací výkon aj pri extrémne nízkych teplotách. S Aquarea T-CAP budete mať vždy radosť z úspor.

Aquarea HT - Výkon od 9 do 12 kW03

Aquarea HT. Výkon od 9 do 12 kW

Pre dom s tradičnými vysokoteplotnými radiátormy (ako sú liatinové radiátory) je najvhodnejším riešením Aquarea HT, pretože dokáže dodať výstupnu vodu o teplote 65 °C aj pri
vonkajších teplotách -20 °C. Aquarea HT dokáže vyrobiť teplú vodu o teplote 65 °C len s tepelným čerpadlom.

vonkajšie jednotky Panasonic

Vonkajšie tepelné čerpadlá Aquarea vzduch - voda

Panasonic vyvinul obsiahlu radu tepelných čerpadiel vzduchvoda, ktorá je určená pre efektívnu premenu vzduchu, ktorý je zadarmo, do udržaťeľného vykurovania a ohrevu teplej vody. Je to chytrá alternatíva k systémom vykurovania olejom, LPG a elektrinou. Je určené prr externé pripojenir k vašemu domu a prr celoročnú prevádzku (-20 °C).

ovládanie Panasonic Aquarea

Ovládánie Aquarea Manager pre tepelné čerpadlo

Táto nová generácia chytrých riadiacich systémov pre ekologicky účinné vykurovanie je vybavené naším univerzálnym samostatným riadiacim systémom nielen pre systémy  tepelných čerpadiel, ale tiež pre vaše plynové či olejové kotle a všetky dalšie zariadenia inštalované vo vašom vykurovacom systéme.

aquareq ovládanie

Aplikácia pre riadenie vykurovania pre chytrý telefón, tablet alebo počítač

Aplikácia pre riadenie vykurovania vám umožňuje ľahko riadiť kúriaci systém a systém pre ohrev vody z vašeho chytrého telefónu, tabletu alebo počítača, či ste doma alebo mimo domov. Tepelné čerpadlo môže byť tiež pripojené k systému riadenia domácnosti pomocou rozhrania KNX, Modbus alebo Zig Bee.

Zásobník Panasonic PAW

Supervysoká účinnosť: PAW-TE20/30/50E3HI

Vysoko účinné riešenie nádrže: špeciálne navrhnutá pre zlepšenie účinnosti ohrevu teplej úžitkovej vody.

Rada HI:

  • nízké straty energie
  • veľký povrch výmeníka pre vysoko účinný a rýchly ohrev vody

radiátory Panasonic

Vysoko účinné radiátory pre kúrenie a chladenie

Vysoko účinné radiátory umožňujúce pracovať s vykurovacou vodou pri teplotr 35° C. Nie je potrebné dvoch súprav v prípade, že je vyžadováné vykurovanie podlahovým kúrením a radiátormy. Vzhľadom k vysokej účinnosti výrobku sa tiež otvára možnosť poskytnúť chladenie a zároveň splniť konštrukčné požiadavky. Panasonic ponúka pri svojich tepelných čerpadlách pre nízkoenergetické domy režim chladenia.

Tepelné čerpadlo + fotovoltaický solárny panel HIT

Fotovoltaické solárne panely: nejlepšie riešenie pre veľké úspory. Skombinovaním fotovoltaických solárnych panelpv s vašim tepelným čerpadlom môžete ešte viac znížiť spotrebu elektrickej energie a emisií CO2. Okrem toho môžete s jedinečnou technológiou fotovoltaických solárnych panelov HIT od spoločnosti Panasonic vytvoriť viac elektrickej energie na štvorcový meter, čo vám pomôže naďalej zvýšiť vaše úspory energie.

Pre porovnanie jednotlivých tepelných čerpadiel si určite nezabudnite prezrieť katalóg tepelných čerpadiel Panasonic, prípadne nás kontaktujte a radi Vám pomôžeme pri výbere vhodného tepelného čerpadla pre Vás a Vaše potreby.