Panasonic Energy
Tepelné čerpadlá Panasonic pre Vás
T-CAP pre extrémne nízke teploty

T-CAP pre extrémne nízke teploty

Nová jednotka T-CAP pre extrémne nízke vonkajšie teploty. Nainštalujte si tepelné čerpadlo triedy A: najvyššej úspory v tomto odvetví!

panasonic T-CAP biblokCelá rada T-CAP môže nahradiť staré plynové alebo olejové kotly v novej inštalácií s podlahovým kúrením, nízkoteplotnými radiátormy alebo dokonca konvektormi. Produkty tejto rady je možné rovnako pripojiť k solárnej súprave a ešte zvýšiť účinnosť a minimalizovať dopad na ekosystém. Tiež je možné pripojiť termostat pre dosiahnutie ešte lepšej regulácie a riadenia kúrenia alebo chladenia.

T-CAP je skratkou pre totálny výkon z anglického Total Capacity. Táto rada dokáže udržovať stabilný menovitý výkon aj pri teplote -15° C bez pomoci podporného elektrického ohrievača.

  • Vysoký vykurovací výkon aj pri nízkych teplotách okolitého prostredia
  • Udržuje výkon 16 kW až do vonkajšej teploty -15° C
  • Bolo pridaných mnoho nových funkcií:
    • Automatický režim
    • režim dovolenka
    • zobrazenie spotreby energie.

Nová rada T-CAP bola rozšírená o tepelné čerpadlo s výkonom 16 kW
Nové tepelné čerpadlo s výkonom 16 kW udržuje plný výkon 16 kW aj pri vonkajších teplotách až -15 °C. Toto tepelné čerpadlo s výkonom 16 kW sa dokonale hodí pre rekonštrukcie domov a tiež pre komerčné aplikácie k vykurovaniu a chladeniu a tiež k zaisteniu teplej úžitkovej vody.

Nová Aquarea T-CAP, vysoké zlepšenie výkonu pri nízkých teplotách okolitého prostredia a s vysokou účinnosťou.

  • Zlepšený vyšší výkon (16 kW)
  • Vyššia úspora energie s tepelným čerpadlom triedy A
  • Pridané nové funkcie
    • Automatický režim
    • režim dovolenka
    • zobrazenie spotreby energie
    • nová kontrola odmrazovania
    • funkcia vysušovania betónového podkladu
    • uzamknutie režimu chladenia
    • ovládanie otáčok čerpadla

Použitie:

01Pre rekonštrukcie domov

Ľahko nahraďte plynové alebo olejové kotly za vysoko účinné tepelné čerpadlo T-CAP s výkonom 16 kW alebo ovládajte bivalentnú inštaláciu (tepelné čerpadlo a jestvujúci plynový  alebo olejový kotol) pomocou ovládania Heat Pump Manager.

 

02Pre komerčné aplikácie

Teraz pokrytá široká škála výkonov – od 9 kW do 45 kW s ovládaním Heat Pump Manager. Môžete tiež pripojit až päť tepelných čerpadiel v kaskádovom usporiadaní s ovládaním Heat Pump Manager.

 

03Pre režim kúrenia a chladenia

Model s výkonom 16 kW je schopný ohrievat vodu na 55 °C a dokáže pracovať aj pri nízkych vonkajších teplotách až -20° C. Režim chladenia je možné aktivovať pomocou diaľkového ovládača. Dokáže chladiť vodu až na +5 °C.

 

40Pre vykurovanie a ohrev teplej úžitkovej vody

Účinné nádrže na teplú úžitkovú vodu umožňujú mať veľkú zásobu pre vysokú spotrebu teplej úžitkovej vody (napríklad pre vírivky alebo vane). Všetky naše nádrže sú vybavené ochranou proti legionelle a záložným ohrievačom s výkonom 3 kW.

 

Tepelné čerpadlo triedy A. Vyššia úspora energie.

Aquarea T-CAP zachovává menovitý výkon až do -15 °C. Rada T-CAP dokáže udržovať stabilný menovitý výkon aj pri teplote -15 °C bez pomoci podporného elektrického ohrievača. T-CAP tiež ponúka mimoriadne vysokú účinnosť bez ohľadu na to, aká je vonkajšia teplota alebo teplota vody. Panasonic teraz rozšíril ponukovú radu o nové trojfázové tepelné čerpadlo s výkonom 16 kW.

graf02

Výkon záložného ohrievača je možné vybrať (3/6/9 kW)

Možnosť aktivácie režimu chladenia pomocou softwaru*
* Túto aktiváciu môže vykonávať len servisný partner alebo inštalačná firma.

graf03
graf04
 

Najlepšia účinnosť v porovnání s inými energeticky účinnými systémami vykurovania

Tepelné čerpadlá Panasonic majú maximálnu COP 4,85 pri teplote +7 °C, vďaka čomu sú účinnějšie ako kotle na fosilné palivá, plynové kotle a elektrické ohrievače.

graf01

 

Tepelné čerpadlo Panasonic Aquarea HT je superúčinné aj pri nízkych vonkajších teplotách

super výkon

Aquarea HT: Vysoké úspory a nízke emise CO2

Výsledky zámeny tradičných vykurovacích sestémov za systém Aquarea HT sú jasné, najnižšie prevádzkové náklady a najnižšie emise CO2. Tepelné čerpadlá Panasonic sú o mnoho viac účinnejšie ako plynové kotly a pomáhajú vám ľahšie dosiahnuť cieľovú spotrebu energie vašeho domu.

Ročné úspory s Aquarea HT

úspora

Inteligentná bivalentná prevádzka

Vďaka ovládaniu Aquarea HPM (Heat Pump Manager), je možné skombinovať rôzne zdroje tepla a využiť najvhodnejší zdroj v závislosti na tom, čomu dáva užívateľ prednosť. Toto inteligentné ovládanie rozhodne, aký zdroj je najlepšie využiť. Ak je preto nutné skombinovať plynový alebo olejový kotol s tepelným čerpadlom, je Aquarea HPM jednoducho tým najlepším riešením.

panasonic controller

Ovládanie tepelného čerpadla + kotla s ohrevom TUV pomocou PAW-HPM12ZONELCD-U

ovládanie

Ľahká inštalácia

Tepelné čerpadlá typu vzduch - voda sa ľahko inštalujú. Nevyžadujú komín, prípojku plynu ani nádrž na vykurovací olej. Jediné, čo je nutné, je štandardná prípojka k elektrickej sieti. Tepelné čerpadlá Aquarea tiež umožňujú rýchle spustenie.

Nová nádrž na TUV s vyrovnávacou nádržou PAW-TD20B8E3-NDS

Táto nová nádrž na TUV s objemom 200 l s vyrovnávacou nádržou s objemom 80 l je navrhnutá pre modernizácie a je obzvlášt vhodná pre rýchlu integráciu do existujúcej inštalácie. Panasonic vyvinul novú nádrž s 80l vyrovnávacou nádržou a 200l zásobníkom na teplú úžitkovú vodu. Táto nádrž je vybavená 3cestným ventilom a čerpadlom triedy A. Ľahká inštalácia, pekný vzhľad, vysoká účinnost pri ohreve TUV a pre kúrenie.

 

vyrovnavacia nadrz